Leutige variatie en Variété bij Variant:

Meer dan 44 jaar geleden ontsproot uit de oerbergse jeugdvereniging Variant uit de koppen van een aantal oerbergse Bergenaren het oerbergse idee te gaan bouwen voor de bergse Vastenavendoptocht.
Deze mannekes en vrouwkes zijn destijds de grondleggers geweest, van wat nu uitgebroeid is tot een van de grotere bouwclubs uit Bergen op Zoom: Bouwclub Variant. De eerste jaren paraderen met papieren loopgroepen, later zelfs succesvol rondrijden met hele A-wagens van polyester.

 

In de eerste 15 jaar werd er heel wat verhuisd en afgesjouwd met de creaties. Op plekken in de Potterstraat, Fabriekstraat, Oude Stadsschuur, Lindebaan, de Nieuwe Stadsschuur en nu uiteindelijk op het Conterscherp aan de Calandweg.

Met veel variatie in bouwers, bouwkote en bouwsels hebben we de afgelopen 43 jaar al 42 keer deel kunnen nemen aan de Bergse optocht. Dat ene jaar waaide het net te hard. Het jeugdige karakter van Variant van vroeger vind je nog steeds terug in de club. De vele enthousiaste, jonge bouwers samen met de ervarenheid van de oude rotten als Jan Vriens, John van Broekhoven en ontwerper Riny Hagenaars maken ieder ontwerp weer tot een fantastisch gerijke en iedere bouwavond weer tot een avond vol leutig Variété bij Variant.

Heeft u nog vragen over, of wilt u lid worden van BC "Variant" dan kunt u een mailtje sturen naar bcvariant@gmail.com